‘’H πιο σημαντική ικανότητα ενός ποδοσφαιριστή είναι η ποδοσφαιρική ευφυΐα’’

Ο Albert Vinas i Aliau έχει 20 χρόνια εμπειρία ως εκπαιδευτής στην σχολή προπονητών της Καταλανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, διευθυντής, συντονιστής και προπονητής σε πολλές ισπανικές και άλλες διεθνείς ομάδες. Αυτή την στιγμή είναι διευθυντής του  Smartfootball και της Tecnifutbol International Academy. Σε συνέντευξη του, στο keep it on the deck, ο Vinas απαντάει στην ερώτηση:

Ποιες είναι οι πιο σημαντικές ικανότητες ενός ποδοσφαιριστή και με ποιο κριτήριο χαρακτηρίζει έναν ποδοσφαιριστή ως καλό;

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η πιο σημαντική ικανότητα ενός ποδοσφαιριστή είναι η ποδοσφαιρική ευφυΐα. ‘’Στο ποδόσφαιρο αλλά και στη ζωή οι έξυπνοι άνθρωποι ξεχωρίζουν. Έτσι οι έξυπνοι ποδοσφαιριστές προσαρμόζουν τις δεξιότητες τους και τις περισσότερες φορές έχουν επιτυχία’’.

‘’Ένας γρήγορος παίχτης, που δεν είναι έξυπνος, δεν χρησιμοποιεί σωστά την ταχύτητά του και έτσι αποτυγχάνει να διακριθεί. Αντίστοιχα, ένας παίχτης με καλή τεχνική κατάρτιση, που δεν έχει ευφυΐα, χρησιμοποιεί την τεχνική του σε λάθος χρόνο και όχι προς όφελος της ομάδας’’.

Κλείνοντας αναφέρει χαρακτηριστικά: ‘’Εμείς επικεντρωνόμαστε στον εγκέφαλο ενός ποδοσφαιριστή και στην ευφυΐα του. Στο Smartfootball ψάχνουμε για ΕΞΥΠΝΟΥΣ ποδοσφαιριστές’’.